鳴醫軒 / MedYeah!

樓主: lmymeow11

新的马来餐馆 - 马来盏

KEC: 食辣辣到飛起,飲鮮奶立止。
我牛奶過敏的, 飲完重大件事.
nastsin: 牛肉七味?
未聽過啊!
有機會真的要試試,唔知那裏有得吃?
希望你找到告訴大家。

我們大家出來吃餐聚餐,一般都AA制的,
是一個不錯的傳統。
也不想破壞它!
對不起, 我打錯了, 昨晚太累了,
我意思是你帶唔帶我去.
香港D路我不太熟, 好多地方都不懂去, 有好嘢食都唔識去.
我都唔係咁清楚,
我很少外出,
其實我都幾“鄉下”的!
咁〝橋〞既!14/2 都在馬拉盞午飯,不過不失,重係
唔夠膽保持濃厚南洋風味,香港食店太就港人口味定港人不
接受比較特別的口味?
KEC: 食辣辣到飛起,飲鮮奶立止。
我覺得椰青也比較能解辣。
蓉蓉: 咁〝橋〞既!14/2 都在馬拉盞午飯,不過不失,重係
唔夠膽保持濃厚南洋風味,香港食店太就港人口味定港人不
接受比較特別的口味?
可以告訴我馬拉盞在那條街嗎?
py4t: 可以告訴我馬拉盞在那條街嗎?
Sorry ,唔知街名,同好多平野賣果條街平衡,對著潮州中學
或上openrice 睇下.
蓉蓉: Sorry ,唔知街名,同好多平野賣果條街平衡,對著潮州中學
或上openrice 睇下.
謝謝,找到了, 潮州中學在洗衣街.
今日終於有機會去馬拉盞午飯,試了肉骨茶飯,
藥材味好香好濃,唔肥膩,而且不太咸,幾好味。
可惜我一個人去,試不到其他食物。
一個人去都幾好丫,唔使就來就去。
有些人呢樣唔食個樣唔食,
但又鍾意話自己無所謂,乜都食,
叫左之後又彈三彈四,最討厭!

手機版|Archiver|鳴醫軒 / MedYeah! 創用 CC 授權條款
本 著作 係採用創用 CC 姓名標示-非商業性-禁止改作 3.0 香港 授權條款授權.

GMT+8, 2024-5-2 13:53 , Processed in 0.039485 second(s), 15 queries .