鳴醫軒 / MedYeah!

搜索
查看: 35486|回復: 128

[探討] 有急症~~我真的嘔!!!!!!

各位,我真的嘔..................吐了~~~~~~~~<br/><br/>依家好辛苦,想嘔又嘔唔出,個胃頂住晒,訓又訓唔到,仲要有點惡寒....<br/><br/>無精神打病史,你們暫時以方測証啦<br/><br/>1.香砂六君子?<br/>2.霍香正氣散?<br/>3.吳茱萸湯?<br/><br/>現在只想到這三張方........<br/>食邊張加減好些?!<br/><br/>其實我現在一見到的野食就反胃,你們可以點說服到我飲中藥呢?!<br/>我現在肯定不會飲......<br/><br/>依家再去廁所嘔下,睇下嘔唔嘔得出
<p>To Rain<br/>我寫過很多論文。<br/>萬事開頭難,通常第一篇是最難的,因為未掌握方法,兼且不知自己想從那個方嚮寫。以后就會好的,不過都是難的啦,要看過很多文獻后先至會有D想法。建議妳如果有需要的話,不時寫寫啦。否則每次都會好似第一次甘架。<br/>俾個tips妳: 妳可以攷慮下點樣打動我,我俾點經驗妳。</p>
小R 機會來了 , 快情JOY吃飯 , 話唔定佢會收你做徒弟呀
1.我沒有打算轉晒成個題目呀~~~~~~本來是打算誘導老師縮小題目範圍,大概到我看過的文獻之上&#21867;......................<br/><br/>2.那我就投你所好.....你睇我的頭像......講明先......其實我不太喜歡的....嗚嗚.....
<div class="quote"><b>以下是引用<i>Joy</i>在2006-2-24 22:41:42的發言:</b><br/><p>To Rain<br/>我寫過很多論文。<br/>1.要看過很多文獻后先至會有D想法。<br/>2.不時寫寫啦。<br/>3.俾個tips妳: 妳可以攷慮下點樣打動我,我俾點經驗妳。</p></div><p>TO JOY,<br/>1.我是有點想法啦,我見到論文老師的時候,誘導他我想轉題目,不過老師又誘導番我,叫我寫篇論文出來給他看再說............<br/><br/>2.不時寫寫?!唔好嚇我........恐傷腎......<br/>3.咁你中意的咩呢???講明先呀~~~在下家貧如洗,家徙四壁,讀書時也是壁偷光......</p>
剛剛想到!!!<br/>4.還有理中湯
[此貼子已經被作者於2006-2-11 0:58:01編輯過]

嘩~~~~~不得了<br/>病情急轉直下!!!!<br/><br/>剛剛狂嘔~~~~~~~連中午吃的都全數嘔出<br/>好酸苦呀~~~~~~~~<br/><br/>傷鬼晒我的胃氣!!!!!!!!!<br/><br/>5.係否應該吃專治胃病的半夏瀉心湯系列呢????<br/><br/>係咪胃腸型感冒呀???<br/>聽日會不會有外感症狀出現架???<br/><br/>現在還是很想吐.........<br/><br/>我聽日要去幫診\"丞丞"呀~~~~~~
唔得啦~~~~~<br/>一飲水就嘔~~~~~~<br/>不知會否是食物中毒~~~~~~~~<br/>很辛苦呀~~~<br/>的野幾時先嘔晒出來呀~~~~~~~~<br/><br/>誰人有肘後備急方???<br/>借我一看!!!!
你知道急診室通常<strong>最遲</strong>救治的人是哪類的人嗎?<br/>是通常大聲嚷自己病很重很急的人!<br/><br/>先試藿香正氣丸!雙倍分量。
[此貼子已經被作者於2006-2-11 3:16:58編輯過]

<p>會唔會係“害喜”呀!<br/>咁多大節剛剛過去了!<br/>小心點嘛!<br/><br/>如果真係“傷食”,老師在本站曾介紹過他推介的藥,<br/>在大陸很容易就可買到,香港則不清楚。[em41]</p>